Ik ben dik

”Hoi! Ik ben Kim en ik ben dik” Zo stelde ik mezelf voor, een aantal jaren geleden. Toen mijn eerste blog voor Libelle gepubliceerd werd. Wauw.. dat maakte even wat los! Super stoer en knap vonden veel mensen het dat ik aan dit avontuur begon. Niet omdat ik moest afvallen.. Nee joh! Want ik was allang leuk genoeg! Ze vonden het vooral stoer en knap dat ik het ging delen met iedereen. Dat ik allang leuk genoeg was zag ik zelf nog niet zo.. Ik voelde toen vooral alleen maar schaamte omdat nu iedereen kon zien wat mijn gewicht was.

 

Vaker en beter

Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder en vandaag de dag zou ik mezelf voor kunnen stellen met de volgende woorden; “Hoi! Ik ben Kim, ik ben dik en zoveel meer” Steeds vaker en steeds beter zie ik dat ik gewoon goed ben zoals ik ben. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij onzeker over is. Bij mij is dat, dat lijkt me duidelijk, het dik zijn. Ik kan serieus nog steeds weleens denken;  “Hoe kan het, dat zij met mij gezien willen worden?” Hoe erg is dat? Dat is echt héél erg hoor!

 

Gekke gedachten

Maar goed, hier heb ik de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Door goede gesprekken met de juiste mensen, kon ik inzien dat ik ook gewoon goed ben zoals ik ben. Oh en natuurlijk heeft ook het ouder worden zeer zeker zijn steentje bijgedragen. Die rare gedachten komen nu alleen nog maar héél soms voorbij, en dan alleen op de écht slechte dagen. De écht slechte dagen zijn voor mij de dagen dat ik me niet goed, leuk of interessant genoeg voel. Kijk en daar ga je dus al! Want waarom zouden we altijd alleen maar goed, leuk of interessant moeten zijn? Precies.. niet nodig!

 

Goeie dag

Ik ben dus wie ik ben. Soms chagrijnig. Meestal blij. En kijk jij gewoon maar even wat jij het best, leukst of het meest interessant vindt dan. Je leest het al, vandaag heb ik dus duidelijk een goeie dag! Vandaag vind ik mezelf goed, leuk én interessant. Dat het over 5 minuten anders kan zijn daar houd ik me gewoonweg niet mee bezig. Waarom zou ik?

 

Grappig

Hoe goed, leuk en interessant ben jij vandaag? Wat is jouw mood momenteel? Stel nou heh, jij hebt as we speak een verschrikkelijke ruk dag.. Let dan even op! Want ik denk bij een ander namelijk echt nooit; “Hey?! Jij bent vandaag net even iets minder interessant dan gister!” Denk jij dat weleens over iemand? Nee heh? Dat is toch grappig dan.. Waarom denken we dat dan wel bij onszelf. Waarom maken we het onszelf nog moeilijker op de dagen dat we het al moeilijk hebben?

 

Te gek

Jij bent gewoon altijd jij. Het maakt mij niet uit welke dag het is of hoe jij je die dag voelt. Dat geldt ook voor alle anderen om je heen. Je bent nog steeds goed, leuk én interessant. Of net wat we allemaal nog meer van je vinden. Mooi, lief, blij, zorgzaam, gezellig. Of gek misschien wel, te gek dan natuurlijk! Ga je daar voortaan aan denken als het dreigt een slechte dag voor je te worden?

 

Ik doe mee! Ook op slechte dagen ben ik nog steeds ik. Net als jij dan gewoon nog steeds jij bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *