Sparen

Ik lijk het wel nooit te leren, iedere keer als ik een beetje op gang ben dan denk ik weer dat alles kan en dan.. *pof* is alles weer weg. Wij hebben niet zo heel veel te klagen als we het hebben over wat er iedere maand op onze bankrekening wordt gestort. Maar toch vind ik sparen zo onwijs moeilijk!

 

December

Voor komende maand heb ik alles al in huis, ik had een budget.. Maar natuurlijk zit ik er weer overheen. Ik baal zo, want ik kan het eigenlijk helemaal niet missen op dit moment. Zelfs als we echt niks nodig hebben verzin ik wel weer wat. Het is volgens mij nog niet eens zo zeer dat ik super veel impuls aankopen doe. Ik heb eigenlijk maar weinig spullen waar ik echt niks mee doe. Denk ik..

 

Vliegt eruit

Maar toch vliegt het geld er bij ons altijd uit. Honderden keren heb ik al geprobeerd om bij te houden wat ik koop en of het écht nodig is. Met schriftjes ben ik in de weer geweest of met een app maar ik vind het maar verdomde moeilijk om alles op de juiste manier in te delen. Of ik heb een briljant idee; ik pin 100 euro en dan moet ik daar de hele week mee doen.

 

Boete

Nou, halverwege de week ben ik dat idee allang weer vergeten of dan klopt het niet meer omdat ik ergens was waar je alleen kon pinnen bijvoorbeeld. Ik kan het gewoon niet, het is triest maar waar. Nu kreeg ik van de week dus ook nog eens een dikke vette (domme) boete binnen, ik kon wel janken! Die komen natuurlijk nooit uit maar al helemaal niet als je niet kunt sparen. Nick is ook niet zo heel goed in geld opzij zetten. Wel beter dan ik gelukkig, dat moet ik toegeven..

 

Tackelen

Maar wat zou het toch verschrikkelijk fijn zijn als tenminste één van ons echt mega goed zou zijn in sparen. We hebben er samen al menig discussie over gehad, hoe kunnen we dit probleem toch tackelen? Maandelijks een standaard bedrag overmaken naar de spaar? Klinkt top! Alleen komt er bij ons altijd ergens aan het einde van de maand een moment dat ik het weer nodig heb om het gat op de betaalrekening aan te vullen.

 

Mannetje

We hebben het er dus al zo vaak over gehad dat we nu zo ver zijn dat we misschien moeten gaan inzien dat we gewoon iemands hulp moeten gaan vragen. Op televisie zie je toch ook altijd dat als er mensen in de schulden zitten, er dan een mannetje tips komt geven? Wij zitten gelukkig niet in de schulden en aflossen is natuurlijk niet hetzelfde als een spaarrekening opbouwen maar die tips zullen misschien wel een beetje overeen komen toch? Wat zou het kosten om zo’n mannetje in te huren?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *