Ouder

Een aantal van mijn vrienden liggen in een deuk als we het over mijn geboortejaar hebben. Als je geboortejaar eindigt op een 9 is dat eigenlijk best kut. Want dan lijk je meteen al een stuk ouder dan iedereen die maar één jaartje later geboren is.

 

Ratjetoe

Mijn vrienden komen zo’n beetje uit alle jaren, mijn oudste vriendin is in de 50 en mijn jongste nog niet eens 20. Leeftijd doet me eigenlijk verder ook weinig. Ik bedoel het klikt met iemand, of niet. Dat heb ik mijn hele leven al gehad trouwens. Om mij heen verzamelen zich een ratjetoe aan leeftijden.

 

Schrikken

Weet je wat altijd zo grappig is? In mijn hoofd blijft iedereen de leeftijd waarop ik diegene ontmoet heb. Dat je dan ineens vet schrikt als je schoonzusje 30 wordt omdat ze in je hoofd nog steeds 22 is. Of dat je vriendin opeens haar 50ste verjaardag viert terwijl je denkt dat ze nog 36 moet worden.

 

Jubileum jaar

Maar alleen in de trant van verjaardagen ben ik met leeftijd bezig eigenlijk. Dit jaar is voor mij dus een jubileum jaar en dat ga ik vieren. Goed vieren! Nick schrok zich rot toen ik vertelde hoeveel mensen ik had uitgenodigd. Bij deze nogmaals sorry schat! Maar nu de tent, koelwagen en extra toiletten geregeld zijn kan hij (geloof ik) ook weer ademhalen.

 

Gedoetje

Ik heb gister samen met de DJ besloten dat het feest toch nog nét even leuker wordt als hij er ook bij is en ook heeft Nick al een gedeelte van de drank ingeslagen. Wat trouwens best een gedoetje is geworden vergeleken met 20 jaar geleden. 20 jaar geleden hoefde ik alleen maar bier, wijn en fris in te slaan. Tegenwoordig kunnen mijn gasten kiezen uit bier, fris, radler, hugo wijn, droge witte wijn, rode wijn, rosé & 0% bier..

 

Veranderingen

Maar goed, ik ben daar zelf ook schuldig aan. Qua drinkgedrag ben ik net zo trouw als de leeftijden van mijn vrienden. Maar ja, wat is er nou niet veranderd in de afgelopen 20 jaar? Ik heb nu een hunk van een man en 2 bloedjes van kinderen. Ik ben fysiek slapper maar mentaal sterker. Ik zeg tegen anderen vaker ‘nee’ en tegen mezelf vaker ‘ja.’

 

Dronken

Ik heb een zootje rimpels gekregen en mijn haar groeit wit uit mijn hoofd in plaats van donkerblond. Ik durf mijn mening te geven en ik schaam me niet meer voor mijn onwetendheid op sommige gebieden. Ik word moe en dronken van het drinken van alcohol in plaats van gezellig en levendig. Eigenlijk het enige wat redelijk steady is gebleven vergeleken met 20 jaar geleden is (helaas) mijn spaarrekening.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *