Blog#86

Afgelopen maandag ben ik 39 jaar geworden. Tsja, ik behoor inderdaad zeker niet meer tot “de jongeren” Maar echt, als je jonger bent dan ik, kan ik je bij deze geruststellen. Het is niet zo eng, erg of schrikbarend als je denkt! Tenminste dat vind ik dan, maar misschien ben ik geen goede graadmeter want eigenlijk maakt het mij bar weinig uit dat ik “al” tegen de 40 loop.

 

Dankbaar

Of tenminste, de leeftijd maakt me niks uit. Dat ik ouder word, daar kan ik alleen maar ontzettend dankbaar voor zijn. Sorry voor het cliché! Waar ik soms wel een beetje bang voor ben is dat ik straks misschien dingen niet meer “mag” doen omdat “mensen” me er te oud voor vinden.  Denk je dat er een tijd komt dat ik dingen niet meer ga doen omdat ik te oud ben? Ik ben daar zo benieuwd naar, ik kan het me nu namelijk echt niet voorstellen. Er is niets wat ik kan bedenken dat ik niet meer ga doen als ik oud ben of word.

 

Gekkigheid en te weinig slaap

Dat ik bepaalde dingen niet meer of minder ga doen omdat ik er geen zin in heb dat geloof ik wel. Ik merk nu bijvoorbeeld al dat ik meer waarde ga hechten aan een fitte zondag dan aan een nachtje helemaal los. Hm, oké niet altijd dan. Uiteraard hou ik nog steeds best veel van een nachtje te veel gekkigheid en te weinig slaap..

 

Wekelijke katers

Maar wel met mate. Want de volgende dag, en ja misschien de dag er na ook wel, ben ik over het algemeen he-le-maal nergens! Ja, en dat heb ik er dus niet meer elk weekend voor over. Dus als de gekkigheidjes iets minder worden komt dat niet omdat ik ouder word maar omdat ik geen zin meer heb in wekelijkse katers. Die overigens echt niet te doen zijn trouwens met een peuter om je heen.

 

Oud wijf

Ik wil het trouwens wel graag even hebben over festivals. Ik houd er van. Héél erg zelfs, daar was je inmiddels waarschijnlijk al achter. Ik kom ze tegen op festivals, mensen die veel ouder zijn dan ik. Maar we zijn absoluut niet in de meerderheid. Als ik iemand zie die ouder is ben ik stiekem toch altijd een beetje een soort van opgelucht. Ik wil namelijk alles behalve dat ouwe wijf zijn dat veel te graag bij de jongeren wil horen. Of die senior die vooral niet ouder wíl worden.

 

Hoe ouder hoe beter

Maar lieve mensen luister! Festivals zijn overdag en duren over het algemeen niet langer dan 12 uur. Met een beetje mazzel lig je voor middernacht in je bed en ben je de volgende dag tenminste nog ergens toe in staat. Kijk, dat is dus in ieder geval al één reden om gewoon voor altijd naar festivalletjes te blijven gaan. Hoe ouder hoe beter eigenlijk dus in dit geval!

2 antwoorden
 1. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Hoi Kim!

  Ik ga de laatste jaren naar Dutch Valley, samen met o.a. Mijn moeder van 60 en haar zus van 65!
  Dus jij bent zeker nog lang niet te oud voor festivals haha.
  Gelukkig bepaald niemand, behalve jijzelf, of je daar te oud voor bent 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *