Blog #71

Ik sta al een tijdje niet meer op de weegschaal.. En wat een verademing is dat! Voorlopig hou ik dat dus even zo. ‘Huh?’ hoor ik je denken.. ‘en je strijd tegen de kilo’s dan?’ Tsja, geloof het of niet maar die gaat evengoed gewoon door. Al kan ik het misschien voortaan beter ‘strijd in mezelf’ noemen.

 

Stresslevel

Ik weet allang dat ik goed naar mezelf moet luisteren. Als mijn rechteroor dicht gaat zitten weet ik bijvoorbeeld dat mijn stresslevel veel te hoog zit en dat ik per direct pas op de plaats moet maken. En als ik ’s avonds om 8 uur alleen maar doodop naar bed wil dan weet ik dat ik die dag te veel suiker heb gehad of te weinig buiten ben geweest. Of allebei!

 

Doorgaan

Ik ken mijn innerlijke ik dus heus wel een beetje! Maar ondanks dat wist ik ook wel dat ik lang niet altijd helemaal luisterde. Als mijn ooglid gaat trillen weet ik namelijk dat ik een beetje te veel aan mijn hoofd heb maar ook dat ik dan best nog wel eventjes door kan. Totdat mijn rechteroor dus dicht gaat zitten.. Waarom doe ik nou niet alvast dat stapje terug als dat ooglid gaat trillen? Waarschijnlijk is dát stapje namelijk een stuk kleiner en dus ook makkelijker.

 

Charmante vrouw

Het is een beetje treurig maar daar waar ik graag tegen anderen roep dat ze goed op zichzelf moeten passen ben ik overduidelijk te streng voor mezelf. Ik moet altijd maar doorgaan en het liefste ook nog eens vol gas. Momenteel werk ik 4 dagen en maak ik elke week een vlog én een blog. Natuurlijk wil ik ook nog eens de meest charmante vrouw, de liefste mama, de beste vriendin, de leukste (schoon)dochter, de gezelligste collega en de tofste (schoon)zus zijn.. En dan wil ik uiteraard ook nog een aanrecht zonder kringen, frisse opgevouwen kleding in de kast en geen broodkorsten onder tafel of op andere bijzondere plekken.

 

Té leuk

En dan heb ik het nog niet eens over de veelal leuke dingen die tussendoor komen. Je begrijpt me vast wel, ik vind gewoon alles té leuk! Maar ja, van té veel leuke dingen kun je ook overprikkeld raken natuurlijk. En als je er dan bij optelt dat Nick thuis weinig kan doen omdat hij met zijn gegipste been omhoog ligt kun je je misschien wel een klein beetje voorstellen dat ik afgelopen week voor het eerst in mijn carrière op mijn werk gevraagd heb of ik per direct wat vakantiedagen kon opnemen.

 

Huilen

Dat mocht en ze waren lief en meelevend, wat er voor zorgde dat ik nog harder moest huilen.. Want huilen deed ik inmiddels, het voelde alsof echt alles te veel was. Ik zag er zelfs tegenop om Cis naar bed te brengen. Wetende dat ik geen back-up zou hebben als ze moeilijk zou gaan doen. Ik zag dus ineens beren op de weg.. Ik huil niet veel, misschien zelfs te weinig maar toen ik ook nog beren zag die er niet waren begon ik me zorgen te maken. En toen het al een paar keer door mijn hoofd schoot dat ik wilde dat ik Nick was, heerlijk met mijn pootje omhoog.. Tja, toen moest ik mezelf toch echt even tegen mezelf in bescherming nemen!

 

Energie

Die extra vrije dagen hebben me gered, natuurlijk ben ik heus niet meteen mega chill ofzo. Maar de afgelopen dagen heb ik alleen dingen gedaan die ik wilde. Dus ik heb heel egoïstisch even niet aan anderen gedacht. Nick en Cis daarbuiten gelaten natuurlijk! Maar sommige dingen kosten energie en sommige dingen geven energie. En ik voelde dat het goed zou zijn om me even te focussen op de dingen die me juist energie zouden geven.

 

Doorpakken

Nou ja en die weegschaal is dus best een dingetje. Het kan twee kanten op gaan, het kan zorgen voor prachtige euforie maar ook voor mega veel frustratie. Het weegmoment zorgt altijd voor wat extra spanning en aangezien mijn coach me ook nog eens heeft verteld dat ik absoluut niet mag lijnen totdat ik ‘normaal’ met eten om kan gaan heb besloten dat de weegschaal voorlopig even op zijn kop ligt. Dat is dus geen opgeven maar dat is doorpakken! Want hoe beter ik in mijn vel zit hoe minder ik met eten bezig ben. Whoop! Whoop!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *